2011. január 27., csütörtök

Élek...


... csak nincs kedvem semmihez, mert estére nagyon kifáradok!
Tudjátok kb. 5 hónapja orvostól orvosig járok,mert fáj, elviselhetően, de zavaróan!
MA úgy néz ki megtalálták a bajom (remélem), nem öröm, de megmaradok és legalább 5 hónap után nem nézett hü..ének egy orvos, sőt megmondta szerinte mi a bajom! Még kell néhány vizsgálat, de éreztem, hogy most nem a levegőbe beszélnek, hanem valóban ez lehet az ok.
Gondoljatok bele, itt tartunk, 5 hónap kellett ahhoz, hogy megtudjam mi a bajom, és még a kezelés el sem kezdődött!
Az 5 hónap alatt néztek hipochondernek, pszichológiai esetnek, és sokszor éreztem,,hogy rohadtul nem érdekli a dokit, hogy megtalálja az okot, majd elmúlik, addig tűrjem, biztos pszichés! A legszörnyűbb az volt, hogy nem küldtek sehova, mert szerintük nincs oka! Hiába mondtam, hogy oké, de fáj, érzem....
Sokszor voltam megalázó helyzetben, éreztem, hogy alig várják, hogy kilépjek a rendelőből, sőt volt olyan, hogy az orvos arcán látszott: "már megint itt van..."
Rengeteg protekciót vettem igénybe, hogy ne kelljen órákat várni az orvosra vagy hónapokat várni egy vizsgálatra! Sajnos ez a magyar egészségügy!
Nem értem.
Például van egy göb a pajzsmirigyemben, amit 2 évente kell ellenőrizni! Ha magánrendelésre megyek (10-13ezer Ft), akkor félóra (IGEN FÉLÓRA, van rá tanúm) alatt meg van az ultrahang, a vizsgálat, a citológia! Ugyanabban a vizsgálóban megcsinálja a doki! Ja és nem kell várni, időpontra mész!
Ha állami, akkor elmész a dokihoz, de már hónapokkal előtte időpontot kérsz, ő elküld a vizsgálatokra, aztán több hét várakozás az ultrahangra, és több hét várakozás a citológiára, órás várakozás a laborban...stb.!Aztán újra időpontot kérsz és visszamész a dokihoz. Eközben hetek/hónapok telnek el, és órákat vársz a folyosókon! Az eredményeid nem frissek, mert eltelt egy csomó idő, a laborod és az ultrahang között akár 1 hónap is lehet! Hát így, hogy mondjon bármit is az orvos felelősségteljesen!
Szörnyű! Ha nincs pénzed, kapcsolataid (bocs, ezt a saját dokim mondta így) "megdöglesz"!
Mindenesetre én most remélem a legjobbakat! Talán bele is fogok valamibe, addig se idegesítem magam! :DDD Egy jó kis kötés vagy angyalkagyártás! :DDD
U.I.: A Jóisten majd csak megsegít! Úgy még nem volt, hogy ne lett volna valahogy- mondta nagyapám! :DDD

4 megjegyzés:

 1. Na,még 1x: az előbb eltünt ,amit beírtam:
  jobb a biztos rossz,mint a bizonytalanság-ezt magamról tudom.
  Hála Istennek,hogy megtaláltad az igazi dokit!!!!És megsegít a Jóisten!
  A fotóötletet vigyed.:)

  VálaszTörlés
 2. Ha már megvan az ok, könnyebb tenni ellene valamit. ÉS mint olvasható, lelkileg kevésbé visel meg, mint amikor még csak keresgéltek, vagy azt se. Fel a fejjel! Mindig fel kell állni.

  VálaszTörlés
 3. Megjártad a hadak útját rendesen, szegény lány. Én is voltam ilyesmi helyzetben, kiderítették mitől lehet(?) a bajom, beszedettek egy csomó gyógyszert, a vérképem nemigen javult, aztán diagnózis: ne menjek olyan emberek közelébe, akik köhögnek, fáj a torkuk. Jó,mi? Nézegessek minden ember szájába,vagy mi?? Most kértem időpontot egyéves kontrollra: május közepe. Remélem, addig nem lesz bajom..:( Úgyhogy, sajnos nem vagy egyedül ezzel a problémáddal. Fel a fejjel - nagyapád jól mondta!
  Ui: Örülök,hogy jelentkeztél a játékomra és kitetted a blogodba:)

  VálaszTörlés
 4. Ismerős a téma! Sajnos, így áll a magyar eü. és mi szívjuk meg, de nagyon! Hasonló cipőben járok. Okt. óta antibiotikumok tömege került belém és semmi javulás. Szerintem a sok gyógyszertől már elgombásodtam, kéne most valami az ellen! De hát ÉN mondjam meg??? Azt nagyon nem szeretik a doktorok... Most jön a "segíts magadon" módszer, szerintem az is jobb, sőt a semmi is!
  Én is azt mondom, amit Nagyapád!

  VálaszTörlés