Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. szeptember 3., péntek

Az élet

Ezt Opaktól "loptam" (remélem nem haragszik meg!), régebben olvastam és már akkor is tetszett!
Most még kiegészítettem egy vicces résszel (opak ezt már nem rakta fel),mert nevetés nélkül nincs élet! :DD


Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy konzerv-üveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel.
Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg.
Igen - volt a válasz.
Ezután elővett egy dobozt, tele apró kaviccsal, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van. A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal és azt kezdte betölteni az üvegbe. Természetesen a homok minden kis rést kitöltött.
"És most" - mondta a prof, "vegyék észre, hogy ez az önök élete. A kövek a fontos dolgok - a családod, a partnered, az egészséged, a gyerekeid - ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amik még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok, az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetőek a boldogságod érdekében. Vidd el a párodat táncolni. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, vendégeket hívni, rendet rakni.
Először a kövekre figyelj - azokra, amik igazán számítanak. A többi csak homok."...

A történet állítólag így folytatodik:
Később azonban az egyik hallgató fogta az üveget, amelyről a prof és a többiek megállapították, hogy tele van, és beleöntött egy üveg sört. Természetesen a sör kitöltötte a homokszemcsék közti hézagokat, így az üveg tényleg tele lett.
Tanulság: Nem számít, mennyire van tele az életed, mindig van benne hely egy
sörnek!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó!:))) Sör nélkül ismertem, de ezt a poént!..:)

    VálaszTörlés
  2. Valóban, nagyon eredeti! Én is ismertem, nagy igazság, de így a végén még egy jót is nevettem :-))

    VálaszTörlés
  3. Én is ismertem, de mindig is jó újra hallani és olvasni. Olyankor mindig eszembe jut, hogy másképpen kell nézni a világot....:-)))

    VálaszTörlés