Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

2010. augusztus 29., vasárnap

Tornazsák

A drága keresztfiam szeptembertől óvodás, ezért varrtam neki egy leegyszerűsített tornazsákot. Mint látható létra lesz a jele. :DD


Egyébként nagyon lehangoló a beszoktatás, amikor a húgom levitte a kisfiút, az óvonők a a következőek mondták:"menj játszani!", majd ők leültek beszélgetni a kisszékekre a gyerekektől távolabb. Szegény kisfiú meg csak állt és értetlenül bámulta az anyukáját.
Én "csak" tanár vagyok, de nem másképpen kellene fogadni az új gyereket, pl. megfogni a kezét, körbevezetni, beszélgetni vele. Vagy ez hülyeség?
A legszörnyűbb, hogy egy faluban nem válogathatsz, EGY óvoda van!
Nagyon félünk, hogy fogja megszokni/beszokni!

4 megjegyzés:

  1. Jó kis tornazsák lett! Én is a keresztfiamnak szeretnék majd egy ilyet, nemrég volt a névnapja, úgyhgy már késésben is vagyok :(
    Nálunk nem volt egyáltalán beszoktatás az oviban. Előtte egy héttel elvittem körbenézni őt, kiválasztották a jelét - addig én elmentem kb. másfél órára. Alig akart velem hazajönni! Aztán legközelebb már ott maradt egész napra. Úgyhogy én csak jót mondhatok. Szerintem nem lesz semmi gond, ne aggódjatok :)

    VálaszTörlés
  2. Biztos örül majd a lurkó neki. :) Nekünk asszem még tornazsák nem kell, de majd holnap kiderül, akkor osztják az észt nekünk. :)
    Be fog szokni, mert muszáj neki, de tuti nem így kéne. A mi óvónénink mind a kettő egy-egy tündér, a dadusról nem is beszélve. Az egyik óvónéni az óvodavezető, mellesleg 31-2 éves, s Alex már a beíratkozáson simán megfogta a kezét, s elment vele, mindent megnéztek, én meg kullogtam utánuk..... :) Sajnos óvoda, és óvónő válogatja. Itt is van olyan, akinek oda nem adnám, inkább itthonmarad. :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg klassz lett a tornazsák. Előttem még előttem áll ez a projekt...záros határidővel...én még Barbynak varrok.:-)))
    A beszoktatásról meg: Szerintem is óvónője válogatja! Nálunk is aranyosak...a bölcsiben meg a gyerekek egyenesen rajonganak a bölcsiért! lehet csak a szülő számára olyan borzasztó nem? Bár láttam már én is olyat, amit leírtál...és nekem is nyílt a kezemben a bicska....:-(( Lehet pont azok az óvónénik pont megbeszélték, hogyan is kell beszoktatni a gyereket???:-)))

    VálaszTörlés
  4. A tornazsák szuper lett!
    Az óvónők pedig, nem írom le... Tényleg az a baj, hogy nem lehet ovit választani! Viszont ha egy van, akkor talán olyan óvónőket kéne keresni az önkormányzatnak, akik biztosan a pályára valók, kicsi gyerekek közé, sőt, akik láttak közelről ilyen korúakat, esetleg nekik is van otthon... Nem fokozom... Ezzel együtt, lehet, hogy csak egy szerencsétlen összeesése a dolgoknak és tündériek, csak pont olyanjuk volt! Majd kiderül! No para! Reménykedjünk!:)

    VálaszTörlés